Bob Hope, kino legenda

birželio 4, 2008

bob hope

Bobas Houpas(Leslie Townes Hope ) buvo Amerikos aktorius ir komediantas. Dažnai pasirodydavęs vaidinimuose Brodvėjuje, radijuje, televizijoje ir filmuose. Jis daug prisidėjo prie Amerikos karinių pajėgų linksminimo. Per savo karjerą buvo pagerbtas už humanitarišką darbą. Gimęs 1903 mirė 2003 sulaukęs šimto metų tuo įrodydamas, kad juokas ilgina gyvenimą.

Jis gimė Londone, Anglijoje, penktas iš septynių sūnų. Tėvas buvo mūrininkas, motina – operečių aktorė. 1908 su šeima išsikraustė į Klevlendą(Amerikoje). Bobas Hopas Amerikos piliečiu tapo 1920, septyniolikos metų.

Nuo dvylikos metų dirbo įvairiuose atsitiktiniuose darbuose. Visaip linksmino žmones šokdamas, darydamas linksmus komedinius pasirodymus, taip užsidirbdavo pinigų. Dalyvavo daugybėje talentų konkursų ir dažnai laimėdavo už Charlio Chaplino pamėgdžiojimą. Kartais boksuodavosi, bet dažniausiai nesėkmingai pravarde Packy East. Buvo patekęs į Ohajo naujokų čempionato pusfinalį.

Nebyliojo kino komediantas Fatty Arbuckle pamatė Bobą Hopą per vieną jo pasirodymų 1925 ir davė pastovų darbą. Bobas ir jo partneris George Byrne vaidindavo siamo dvynius, iki tol kol jo draugai pasakė, kad jis juokingesnis vienas. Po penkerių metų Bobas Hopas nustebo ir pasijautė pažemintas, kai 1930 kartu su partneriu Grace Louise Troxell negavo norėtos filmavimo vietos Kalifornijoje, nors Hopas jau buvo vaidinęs mažose rolėse 1927 The Sidewalks of New York ir 1928 Smiles.

Bobas Hopas grįžo į NiuJorką ir paskui pasirodė keletoje Brodvėjaus miuziklų, Roberta , Say When , 1936 Ziegfeld Follies , ir Red, Hot and Blue. Jo pasirodymai buvo gerai įvertinti ir kritikai pastebėjo jo išlavintą humoro jausmą. Tada pasikeitė savo vardą į Bobo, daugiausiai dėl to, kad Amerikoje jį vadino "Hopelessly"- beviltiškas.

Filmų aktoriaus tikroji karjera prasidėjo New Yorke, ten jis ir suvaidino savo pirmuosiuose filmuose. Educational Pictures pasamdė jį 1934 trumpametražei komedijai Going Spanish . Paramount Pictures skyrė jam vaidmenį 1938 filmui The Big Broadcast of 1938 . Filme jis taip pat atliko dainą duetu su Shirley Ross . Ir daina "Thanks for the Memory " tapo jo prekiniu ženklu, ji tapo labai dideliu hitu ir buvo kritikų giriama.

Pasak Hopo, ankstyvojoje jo aktoriaus karjeroje režisierius pasakė, kad vaidinimas buvo baigtas daugiausiai akių dėka. To pasekoje jo vaidinamose scenose jis savo judesius dažniausiai pabrėždavo akimis.

Hopas tapo Paramount didele žvaigžde. Ir liko kartu su studija iki 1950. Hopo dažni pasirodymai filmuose ir radijuje padarė jį vieną geriausiai žinomų komediantų Šiaurės Amerikoje. Savo karjeros viršūnėje jis taip pat gaudavo dideles pajamas iš jo gyvų koncertinių pasirodymų.

Kaip kino žvaigždė jis geriausiai žinomas iš My Favorite Brunette ir labai pelningos filmų serijos "Road" . Kuriuose jis vaidino su Bing Crosby ir Dorothy Lamour.

Hopas ir Lamour buvo draugai visam gyvenimui ir ji kaip aktorė dažniausiai siejama su jo filmų karjera. Hopas taip pat vaidino su Paulette Goddard , Lucille Ball , Jane Russell , ir Hedy Lamarr .

Hopas buvo vedantysis Academy Awards(oskarų) ceremonijos 18 kartų tarp 1939 ir 1977. Jo tariamas geismas oskaro tapo dalimi jo vaidybos. Geriausiai tai matyti filmo Road to Morocco vienoje scenoje, kurioje jis staiga susijaudino, rėkdamas apie jo staigią mirtį nuo alkio ir karščio. Bingas Crosbis primena jam, kad pagalba tuojau atskubės, už kelių minučių. O nusivylęs Hopas pasiskundžia, kad Crosbis sugadino jo geriausią sceną ir dėl to jis negaus oskaro. Paskui Crosbiui tai buvo primenama kituose filmo tesiniuose.

Nors Hopas niekada nelaimėjo Oskaro kaip aktorius. Academy of Motion Picture Arts and Sciences pagerbė jį keturiais garbės apdovonojimais ir 1960 Jean Hersholt Humanitarian Award .

Bobas Hopas domėjosi sportu. Žaidė biliardą, golfą, buvo amerikietiškojo futbolo komandos savininkas. Nominuotas 2 auksiniams gaubliams. Laimėjęs 32 apdovanojimus kitiems penkiems nominuotas, jis yra tikroji komedinio kino legenda.

Man teko matyti filmą The Princess and the Pirate 1944 filmą ir likau sužavėtas ir nustebęs, kaip prieš šitiek daug metų sukurtas filmas gali būti įdomus ir juokingas ir dabar, pasitelkiant labai gerus niekur dar nematytus šiuolaikinėse komedijose pokštus.

Susidomėjusiems arba norintiems man nupirkti ir atsiųsti:)20dolerių nedideli pinigai:):

amazon

amazon

amazon

amazon

amazon

Keli juokeliai:

Informacijos Šaltinis wikipedia .

Komentarai išjungti.