hdtv

Turite naują , blizgantį plačiaekranį televizorių? Netinkamas jūsų naujojo TV naudojimas gali paveikti jūsų mėgavimąsi TV.

Nesvarbu ar tai bus jūsų naujas HDTV televizorius, ar pagerinimas turimo modelio, yra labai svarbu įdiegti TV tinkamoje vietoje. Patogus kampas ir sėdėjimo distancija nuo TV yra du esminiai dalykai HDTV kino teatro.

Tinkamas kampas

Tinkamo kampo limitas yra 15 laipsnių. Tai reiškia, kad TV turėtų būti įrengtas ne aukščiau kaip 15 laipsnių nuo ten kur jūsų akys ramybės būsenoje žiūri tiesiai priešais, kol jūs sėdite savo vietoje. Įrengdami savo HDTV tinkamoje vietoje jūs pasieksite vaizdo optimizavimą.

Ar matėte televizorius įtaisytus virš židinių? Ši mada buvo sukurta reklamos dėka. Vaizduokliai buvo vaizduojami, kaip paveikslai ir daugelis galvojo tai gera idėja. Bet įtaisant TV tokiame aukštyje gali būti įtemptos akys ir kaklas, kas nėra labai sveika.

Reikia nepamiršti ir horizontalaus žiūrėjimo kampo. Kuris tikrai pakoreguos jūsų sėdėjimo išdėstymą. Plasma televizoriai pateikia plačiausius žiūrėjimo kampus. Bet dažniausiai gamintojai LCD ir Plasmų siūlo vaizduoklius su 170 laipsnių žiūrėjimo kampu. Leiskite jūsų akims nuspręsti.

Sėdėjimo atstumas

Čia pateikti pagrindiniai principai ar jūsų vaizduoklis yra pastatytas ne per arti, kad galėtumėte įžiūrėti pikselius ir ar ne per toli, kad dingtų raiška iš TV. Namų kino konsultantai dažniausiai apskaičiuoja sėdėjimo distanciją sudaugindami 1,5 ar 2,5 x įstrižainę jūsų TV. Pavyzdžiui 50 colių TV (50 x 2 = 100 colių) turėtų būti sėdima 8 pėdų atstumu nuo TV. Colis = 2,54 cm.

Jei turite didelį kambarį ir lova yra per toli ekrano, tik pristumkite arčiau jį ir už lovos padėkite stalą TV. Idealiai jūsų lova turėtų nebūti prie pat sienos, dėl užpakalinių garsiakalbių. Kada lova yra keleto colių atstumu nuo sienos, tai padeda garsui iš užpakalinių garsiakalbių geriau išsisklaidyti ir pasiekti jus.

Kartais nežymūs pakeitimai yra viskas ko jums reikia norint pagerinti TV žiūrėjimo malonumą. Todėl jei turite net kelis atliekamus colius išnaudokite juos.

Šaltinis electronichouse.com

Komentarai išjungti.