Dark City, 1998

rugsėjo 5, 2008

dark city

Kažkada rodytas per snobo naktį, bet jo pamatyti man tada nepavyko. Dark City (Tamsos miestas) sukėlęs labai didelį susidomėjimą kino pasaulyje ir subūręs netgi savo mėgėjų gretas.

Filmas prasideda kai pagrindinis herojus John (Rufus Sewell ) atsibunda viešbučio kambary ir pamato, kad kambaryje yra nužudyta mergina su keistais nupieštais ženklais ant jos, deja jis nieko negali prisiminti. Praradęs visišką atmintį jis keliauja per miestą, kuriame niekada nepasirodo saulė. Bet saulės nebūvimas tik jam keistas… Johnas vaikšto po miestą bandydamas atgauti atmintį, o tuo metu dar policija pradeda jo ieškoti kaip serijinio merginų žudiko. Besibastydamas po miestą jis pamato daugybę keistų dalykų: labai keistai atrodančius žmones, užmiegantį miestą…. Jis pajunta, kad yra kitoks…

Filmo pradžioje nė viena kino kompanija nenorėjo jo kūrti, bet New Line Cinema sutiko ir perėmė įsipareigojimus. Dark City yra vienas iš trumpiausių scenų filmas – iškirpimai jame pasirodo vidutiniškai kas 1,8 s. Filmas pakeri savo filmavimo maniera, vaizdais, sukuriama nuotaika. Dark City vizualinis apipavidalinimas buvo įkvėptas tokių filmų kaip Metropolis , Nosferatu , M. Šis filmas į kino istoriją įnešė įspūdingas scenas. Kiti filmai kaip Matrica yra netgi panaudoję Tamsos Miesto kai kurias scenas.

Kas nori pamatyti įspūdingą vizualinį, psichologinį spektaklį, tas turėtų pažiūrėti šitą filmą. Turint omenyje, kad jis buvo kuriamas pireš Matricą, Sin City ar kitus panašiai nufilmuotus filmus, Tamsos Miesto scenos išlieka įspūdingos ir šiandien. Kritikai ši filmą labai išgyrė, skirdami jam aukščiausius įvertinimus, kai kurie sakydami, kad tai pats geriausias 1998 metų filmas. Dark City susižėrė keletą apdovanojimų, kaip geriausias sci-fi filmas.

Vertinu: 7/10

Imdb; 7,7/10

Vienas komentaras to “Dark City, 1998”

  1. Evaldas Says:

    Žiūriu, žiūriu ir niekaip neprisimenu, ar esu matęs. Reiks pažiūrėt, trailer patiko :)