Rendition, 2007

rugsėjo 17, 2008

rendition

Rendition (Perdavimas(suimtojo)) tai praeitų metų trileris, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko gerai žinomi aktoriai:Reese Witherspoon , Meryl Streep , Jake Gyllenhaal ir kiti.

Filmas prasideda Šiaurinėje Afrikoje, kai Douglas Freeman(Jake Gyllenhaal )CŽV analitikas važiuoja su savo viršininku per aikštę ir netikėtai tuo metu susisprogdina savižudis. Savižudis kartu su savimi nusineša 18 žmonių ir Douglaso viršininką. Tada užpykę CŽV agentai pradeda kartu su sajungininkais ieškoti kaltųjų, kur vienu iš vadovų tampa Douglasas. Agentai suseka, kad egiptietis Anwar(Omar Metwally ) chemikas, kuris gyvena su nėščia žmona Čikagoje, yra susijęs su žiauria grupuotę įvykdžiusią išpuolį. Jis sulaikomas prieš įilipant į lėktuvą, skrendantį į Čikagą. Nors Anwaras yra nekaltas amerikiečiai turėdami netvirtus įkalčius jį vistiek kankina daugybę dienų. Ir tik tada kai Douglasas pamato, kad Anwaras negalėjo būti susijęs su grupuote reikalai pradeda po truputi keisits.

Douglasas savo abejones praneša viršininkams, bet jie nenusileidžia. Tuo metu Anwaro žmona pasitelkdama visus pažįstamus Vašingtone ieško tiesos ir ją po truputį iškapsto. Douglasas matydamas, kad Anwaras gali neištempti daugiau kankinimų pasiryžta drąsiam poelgiui…..

Vienaip ar kitaip filmui labai daug davė aktoriai pasirodę juostoje. Gyllenhaal iš viso fenomenalus aktorius, kuris man labai patinka ir kurio tik šeši filmai imdb sistemoje vertinami į šešeto pusę. Visi kiti yra apie septynis ar didesni, tai rodo aktoriaus išskirtinumą, pasirenkant gerus filmus. Kino veteranė Meryl Streep taip pat įnešė brandumo juostai. Na o Reese mano manymu netiko filmui:) Išgarsėjusi mano manymu tik per atsitiktinumą – Legal Blonde1,2. Jei tereikėjo suvaidinti tuo metu ir dbr socialinėje visuomenėje ypatingą padėtį užimančią didelę grupę… blondinę…. ir tapo žvaigždė. Na o dbr ji bando atsigriebti rimtais filmais ir taip gauti dar bent porą oskarų. Na netiko tai netiko, bet nepagadino. Labiausiai man kažkaip ir kliuvo jos vaidmuo – kažkuo neįtikimas…..

Filme yra parodoma, kaip Amerika nelegaliais būdais gaudo teroristus. Filmo scenos yra neperspaustos, palikdamos labai kokybiškai padaryto filmo įvaizdį. Vaidybą, geri aktoriai deda kitą pliusą. Filmas yra tikroviškas(neseniai teko matyti daug dokumentikos šituo klausimu). Kritikai filmą įvertino vidutiniškai, skirdami jam penkias žvaigždutes iš dešimt. Filmą pažiūrėjus kyla klausimų apie žmogiškumą. Rendition verčia susimastyti. Jame parodomas taip pat savižudžio gyvenimo tarpsnis, kuris nėra toks jau kraugeriškas.

Filmas apie meilę, žmogiškumą, terorizmą.

Vertinu 7/10

IMDB 6,9/10

Komentarai išjungti.