Juno, 2007

spalio 16, 2008

juno

Juno pasirodęs 2007 rugsėjo pirmąją nukeliavo įspūdingą kelią iki oskarų apdovanojimų, kur laimėjo oskarą už geriausią scenarijų. Filmas prasideda atidarymo scena, kur filmo pagrindinė herojė Juno(Ellen Page ) eina šaligatviu gerdama sultys. Atidarymo scena padaryta lyg tai būtų paprastai nupiešta ar sukurta panaudojus kompiuterį, bet taip nėra. Ellen Page einanti buvo fotografuojama fotoaparatu(dideliu kadrų kiekiu per sekundę) iš įvairių pusių. 900 nuotraukų buvo atspausdinta ir paleista per kopijuoklį, taip sumažinant nuotraukų kokybę. Tada jos buvo apkarpytos ir nuskenuotos į kompiuterį. Kompiuteryje jos su specialia programa buvo įkomponuotos ant jau dailininko paruoštų eskizų. Taip sukuriant sulėtinto vaizdo jausmą. Pažiūrėkit ir įvertinkit:)

Šis filmas yra apie šešiolikmetę mergaitę Juno, kuri sužino, kad yra nėščia nuo savo draugo Paulie(Michael Cera ). Iš pradžių ji nusprendžia darytis abortą, bet paskui apsigalvoja ir nutaria vaiką atiduoti geriems tėvams. Padedama savo tėvo ji aplanko Vanesą(Jennifer Garner ) ir Marką(Jason Bateman ) jų ištaiginguose namuose ir susitaria dėl "uždaro įvaikinimo".

Toliau Juno bando geriau pažinti šeimą, kuriai ruošiasi atiduoti kūdikį ir filmo eigoje tampa nustebinta dėl savo klaidingų minčių apie Vanesą. Filmas baigiasi Marko ir Vanesos išsiskyrimu ir tampa neaišku ar kūdikį ji paliks ar ne….

Peržiūrėjęs filmą pirmiausią ką pagalvojau, kad tai antrasis Little Miss Sunshine ir pasirodo buvau labai teisus:) Tai filmas iš kurio kaip ir iš Little Miss Sunshine kino bendrovės nieko nesitikėjo. Little Miss Sunshine biudžetas buvo 8 mln dolerių o Juno 6,5 mln, atitinkamai uždirbo 100 ir 229 mln dolerių Juno. Įspūdingi skaičiai. Tai filmas persunktas amerikietiškosios kultūros apie visiems rūpimą klausimą – nėštumą, su lengva humoro doze. Tai ir patiko amerikiečiams.

Juno amerikoje tapo beprotiškai populiarus. Telefonas – hamburgeris, kuriuo naudojasi Juno filme, iš pradžių kino kompanijos buvo siuntinėjamas kritikams, kaip paskata padaryti kino apžvalgą. O vėliau pagaminus ribotą jų kiekį ėmėsi darbo kitos kompanijos, kurios sukūrė vėl telefoną – hamburgerį ir pradėjo juo prekiauti ebay ir kituose aukcionuose. Po mėnesio kai filmas buvo išleistas telefono pardavimai šoktelėjo iki 759 procentų.

Filmas yra "lengvas", kaip tik, kai norite ko nors ne sunkaus pažiūrėti. Man jis patiko dėl to, kad buvo filmuojamas rudenį:) Tai filmas rodantis Juno požiūrį į pasaulį, iškylančias problemas, kurios matomos per Juno prizmę atrodo ne tokios ir baisios. Filmas dvelkia tam tikra atmosfera. Filmas yra laimėjęs daugybę apdovanojimų ir papuolęs į daugybės kritikų geriausių 2007 metų filmų sąrašą.

Vertinu:7/10

IMDB: 8/10

Komentarai išjungti.