Diary of the Dead, 2007

gegužės 22, 2008

diary of dead

Tik pradėjus rodyti filmą, iš karto prisiminiau Cloverfield , dėl nestandartinio filmavimo(tarsi filmuotų patys filmo veikėjai). Filmas pasakoja apie jaunuoliu grupę, kurie kurdami filmą gūdžia naktį sužino, kad visas pasaulis "išprotėjo" ir pavirto zombiais. Na žmonės virsta zombiais, nuo jau užsikrėtusių zombių įkandimo. Tai sužinoję jie važiuoja į keleto iš jų namus ir ten ieško gyvųjų. Bekeliaujant jie susiduria su zombiais, dar likusiais gyvais žmonėmis, kurie vis kuo nors jiems padeda. Va čia apie ką filmas. Filmas yra tikrai neblogas žinant jo biudžetą (2mln. dolerių), bet žiūrint filmą matosi jo šioks toks pigumas – kaip nežinomi aktoriai, dialogų tekstai. Žiūrint filmą visą laiką bent jau aš jutau, kad dvelkia kažkokia "tyla", neužbaigtumu, nors gal tai tokio filmo būtinas prieskonis:) Lyginant su Cloverfield, jaučiama žemesnė filmo kokybė. Tiek vietovėmis kur buvo filmuota, tiek filmo turiniu.

IMDB jam duoda 6,4 balo tai aiškiai per daug. Bet pažiūrėjus i reitingų pasiskyrstyma pagal demografinę padėtį matosi, kad 9,2 balus jam duoda females under 18 :) Manyčiau, dėl to kad jame vieną pagrindinių vaidmenų atliko Michelle Morgan, ir dėl to, kad jame taip pat vaidino keletas jaunų aktorių. O panelėms patinka kur moterys vaizduojamos kaip amazonės ir geriau už vyrus šluoja zombius:)

Vertinu 6/10. Tokie filmai man patinka. Šalia Dawn of the Dead , Shaun of the Dead , kuris papuola į imdb 250 top films, jis puikiai papildo tokio žanro gretas. Vertas yra pamatyti, jei esate tokio žanro mėgėjai ar taip norite pamatyti geresnį nei vidutinis siaubo filmą.

Komentarų: 2 to “Diary of the Dead, 2007”

  1. Evaldas Says:

    Aš šio filmo net nelyginčiau su Dawn of the Dead ar Shaun of the Dead. Bet čia tik mano nuomonė 😉

  2. kikiszs Says:

    Tu teisus, kažkaip ne taip parašiau:) tie du tai žinoma viršūnė. O šitas smagus, kam patinka toks žanras.