The Prisoner, 1968

gegužės 24, 2008

The prisoner

"The Prisoner" yra alegorinis(abstrakčios sąvokos išreiškimas konkrečiu gyvenimišku vaizdu) 60imtųjų metų fantastinis televizijos serialas, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Patrick McGoohan . Šis serialas apie buvusį britų slaptąjį agentą, kuris po staigaus atsistatydinimo yra laikomas priverstinai mažame kaimelyje prie jūros, kažkokios nežinomos jėgos, kuri nori sužinoti jo atsistatydinimo priežastį. TV seriale rodomas bevardis "kalinys", vadinamas "Šeštuoju numeriu" jo pagrobėjų. Serijose jis nesėkmingai bando vis pabėgti iš kaimelio, bet įstengia atsilaikyti prieš tardymus ir bandymus "išplauti smegenis".

Serialas buvo kuriamas pačio Patrick McGoohan ir George Markstein . Su kai kuriomis išimtimis jis buvo filmuojamas Hotel Portmeirion . Tai šiaurinio Velso pakrantėje esantis kaimelis.

portmerion

Serialą sudaro 17 epizodų. Kurie turi net 5 publikuojamus eiliškumo sudarymus. Kadangi serijos buvo leidžiamos ne pagal laiko tėkmę.

Šou buvo sukurtas iš dalies dėl Patrick McGoohan iniciatyvos, nes tame kaimelyje prieš tai jis filmavosi seriale "Danger Man" ir paskui po keleto metų viename interviu jis sakė, kad tai buvo neįtikėtina vieta, architektūrinę ir atmosferos, kurią sukuria kaimelis, prasme.

Seriale vaizduojama dažnai nerealios siužetinės linijos, kurios apima hipnozę, haliucinogeninių vaistų panaudojimo atvejus, asmenybės vagystę, minčių valdymą, sapnų valdymą ir skirtingas formas socialinio mokslo panaudojimo atvejus.

ITV televizija pranešė šių metų balandžio 18, kad planuoja kurti naujas serijas pagrįstas senuoju serialu, bet jame pagrindinį vaidmenį atliktų Amerikos aktorius.

prisoner

Šis serialas buvo labai populiarus. Todėl netgi dabar yra pamėgdžiojamas įvairiuose TV pasirodymuose. Jis buvo pamėgdžiojamas Simpsonuose, Babylone 5, naujausiame Battlestar Gallactica, bei daugybėje kitų serialų, filmų.

Šis serialas ne kartą buvo rodomas per LNK televiziją. Kelete epizodų kaimelio vieta buvo nurodoma kaip Lietuva- Lithuania , on the Baltic coast "30 miles from the Polish border" :)

Šį serialą visą esu matęs. Pirmos septynios serijos patiko labiau negu paskui ėjusios, nes paskutinės yra labiau filosofinės, į siužeto liniją įtraukiama daugiau fantastikos elementų. Bet tai negadina bendro vaizdo. Paskutinė serija "Fall Out" netgi pelnė Hugo Award apdovanojimą už geriausią dramatinę prezentaciją. Serialas yra laimėjęs taip pat keletą kitų apdovanojimų.

Vertinu 10/10

IMDB- 9,2/10

Komentarai išjungti.