Fracture, 2007

gegužės 26, 2008

filmas luzis

Fracture yra apie sveiką, protingą, turtingą Tedą Crawfordą, jis dirba inžinieriumi Los Angele. Jis nušauna savo žmona, kai sužino, kad ji neištikima, įveldamas į nužudymą ir žmonos meilužį. Tedas iš karto prisipažįsta ir pareiškia norą atstovauti sau teisme. Taip įtraukdamas į teismo procesą jauną, perspektyvų prokurorą, kuris ketino išeiti į kitą firmą. Tedo kaltintojui Williui buvo visų sakoma, kad tai lengva, greita byla su liudininkais ir įkalčiais. Bet taip nėra….. Ir prasideda žaidimas tarp kaltintojo ir kaltinamojo. Tedas mato Willio silpnybes, tuo pasinaudodamas sau jis "perlaužia" teismo procesą ir išeina laisvas. Bet…..

Šio filmo puikus scenarijus. Vaidyba gera. Anthony Hopkins kaip visada labai įtikinamai suvaidino savo personažą, kuris beje labai panašus i Hanibalą Lekterį. Filmas labai patiko priminė avinėlių tylėjimą. Aišku pirmąją dalį(geriausią) o ne sekusias po jos, kurios prilygti pirmajai tikrai negali, nei Raudonasis drakonas nei Hanibalas. Pastarosios buvo rodomos per Lietuvos televizijas jau keletą kartų, o pačios geriausios taip pakartotinai ir neparodo…. gal daug kainuoja…..

Viskas patiko išskyrus pabaigą. Dėl to ir nusipelno mažesnio įvertinimo. Kiek žiūrėjau įvairius filmų forumus visi dažniausiai ir peikė pabaigą. Na nesakysiu kokia gal kas žiūrėsit:) Bet filmas geras. Kam patinka trileriai(žodynas siūlė keist į triperius:)), nusikaltimai, mistika tai vienas idealiausių variantų.

Vertinu: 8/10

IMDB: 7,1/10

Komentarų: 3 to “Fracture, 2007”

  1. Evaldas Says:

    Filmas geras. Man irgi patiko. O pabaigos jau neprisimenu :) Reiškias ne tai įstrigo į atmintį.

  2. Domantas Says:

    Aš irgi žiūrėjau, visai neblogas 😉

  3. kikiszs Says:

    Pabaiga ta, kad pagauna Tedą už žmonos nužudymą, nes tada tik už pasikėsinimą jį teisė, o antrą kartą teisti negalima už tą patį. Todėl kai jis išjungė aparatą, atsiradus naujiems įkalčiams jį galėjo teisti už kita(nužudymą) nusikaltimą. :) va, aš norėjau, kad nužudytų ta jaunuolį:) ar šeip kaip nors pabėgtų :) ir kiek skaičiau komentarus, tai visi manė, kad pabaiga, kai jį pagavo niekam tikus, iš dalies ir mažesnį ivertinimą dėl to gavo.