The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Buvau pasiilgęs vesternų, todėl neseniai pažiūrėjau netgi du. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ir 3:10 to Yuma . Pirmasis filmas apie Roberto Fordo gyvenimą, kuris visų laikomas bailiu ir niekam tikusiu, atvyksta su draugais pas Jasse James ir jo brolį, apiplėšti traukinio. Tai bus paskutinis apiplėšimas garsiosios brolių gaujos. Bet Robertas Fordas to nežinodamas prašosi priimamas į gauja, jam nepavyksta. Jasse James matydamas Roberto susidomėjimą ir palankumą jam pasilieka Robertą. Pasilikęs su Jasse, Robertas pradeda keistai elgtis. Bando mėgdžioti Jasse. Tai pamatęs Jasse išsiunčia Robertą, kuris pradeda jausti pagiežą Jassiui. Na toliau vyksta tiesiog autobiografinė filmo ekranizacija, kuri seka iki Jesse James nužudymo ir pasekmių, kurias nužudymas sukėlė Robertui Fordui ir aplinkiniams.

Prasukęs filmą ir pradėjęs žiūrėti nuo pradžių maniau, kad jis bus nuobodus, dėl dialogų, kurie yra dažnai vangūs. Bet taip neatsitiko. Filmas mane sudomino, ypač fone skambėję komentarai labai derėjo prie filmo atmosferos. Gale labai laukiau, kaip baigsis filmas ir nenusivyliau. O jam pasibaigus perskaičiau ką galėjau rasti apie Jasse James. Filme manyčiau buvo praleista pora svarbių faktų ar bent idomių. Bet bendro vaizdo tai negadino. Filmas yra netikrojo vesterno tipo, todėl pamatyti čia daug šaudančių kaubojų nepavyks. Nuostabus filmas tikriems Jasse James gerbėjams.

Filmas sulaukė mažesnių kritikų vertinimų negu 3:10 to Yuma . Bet buvo daugelio išrinktas į geriausių filmų 2007 dešimtukus. Nominuotas 2 oskarams, virš 30 kitų apdovanojimų, iš kurių 11 laimėjo. Be to filmo biudžetas 20 mln dolerių mažesnis už 3:10 to Yuma.

Vertinu 8/10

Imdb 7,8/10

Kitas filmas 3:10 to Yuma , pasakoja istoriją apie šeimos galvą Dan Evans, kuris sugavęs labai pavojingą plėšiką pasiryžta jį nugabenti i traukinį, kuris važiuos į Yumą. Šis filmas visiškai skiriasi nuo pirmojo, šis labiau dinamiškas.

yuma

Filmas nepadarė jokio įspūdžio, tikriausiai buvo kaltas mano žiūrėjimo būdas, naršiau inete truputį, kai žiūrėjau filmą. Bet vistiek didesnę dalį žiūrėjau tik jį vieną. Nors filme ir šaudė ir gaudė, gale ypač, bet kaip tik galas ir nesukėlė jokių emocijų. Tiesiog judantys paveikslėliai.

Kritikai šiam filmui skyrė labai gerus įvertinimus. Pats filmas buvo anksčiau išleistas negu planuota, kad galėtų konkuruoti su Jasse James ir No Country for Old Man. Kino kompanija tuo tikėjosi pakartoti Crash(2004) sėkmę, kuris laimėjo oskarą geriausio filmo. Šis filmas buvo nominuotas keliems oskarams, bet oskaro ir nelaimėjo.

Vertinu 6/10.

Imdb 8/10.

Komentarai išjungti.