harold and kumar

Na štai po truputi grįžtu į rašymą ir šį kartą parašysiu apie komedijas
Harold & Kumar Go to White Castle ir jos tesinį Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay. Šį
įrašą paskubino Evaldo tekstukas , tiesą sakant pastebėjau, kad ganėtinai dažnai mūsų žiūrimi filmai sutampa ir tų filmų žiūrėjimo laikotarpiai:) matyt tuo pačiu keliu filmus atrandam:)

Harold & Kumar Go to White Castle tai komedija apie du jaunuolius Harold Lee(John Cho ) ir Kumar Patel(Kal Penn ). Haroldas yra pareigingas firmos darbuotojas, o Kumaras veltėdis daktaro sūnus, kuris gerai išmanydamas biologiją specialiai per pokalbius į medicinos mokyklą susikerta savę. Haroldas ir Kumaras gyvena kartu. Kartą grįžęs Haroldas namo, turėdamas daugybę darbo, nutaria atsipalaiduot su Kumaru. Ir berūkant jiems žolytę jie pamato White Castle reklamą, kurioje reklamuojami hamburgeriai ir bulvytės, jie nutaria ten nuvažiuot. Ir kad viskas būtų užtikrinta jie sukerta, kad ir ką bedarytų, bet tą vakarą jie būtinai turi pasiekti White Castle užkandinę ir joje pavalgyti. O pakeliui į užkandinę juos ištinka daugybė nuotykių.

Filmas yra linksmas, kokybiškai padarytas. Filme pasirodė tokios žvaigždės kaip Ryan Reynolds , Neil Patrick Harris, Fred Willard . Visą tai lėmė neblogą filmo įvertinimą. Kritikai įvertino labai gerai šį filmą (7,5/10), jeigu lygintume jo biudžetą, kuris siekia tik 9 mln dolerių. Vien iš kinoteatrų šis filmas susirinko 18 mln. dar 60 mln. pridėjo DVD ir nuoma.

Vertinu: 7/10

imdb – 7,2/10

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

Antrąją dalį aprašė Evaldas – tekstukas. Todėl čia paminėsiu esmę. Antroji dalis yra apie tai, kaip tie patys bičiuliai bandydami nuskristi į Amsterdamą palaikomi teroristais ir nusiunčiami į Guantanamo Bay kalėjimą. Iš kur jie išsivaduoja ir keliauja per visą šalį pas draugą, kuris gali juos išgelbėti nuo teisėsaugos. Vėl jie pakliūna į daugybę linksmų situacijų.

Filmas paliko neblogą įspūdį, kaip ir pirmasis darbas. Filmas pasirodė vėl labai kokybiškai padarytas, yra linksmas ir malonus žiūrėti. Šis kainavo 12 mln. dolerių ir iš pradžių buvo nutarta šį filmą iš karto dvd formatu leisti, bet persigalvojo. Kritikai filmą įvertino įvairiai, apie 60 procentų apžvalgų buvo teigiamos. Teatruose filmas visame pasaulyje uždirbo 40 mln. dolerių.

Abudu scenaristai pažadėjo parašyti ir režisuoti trečiąją dalį.

Vertinu: 7/10

imdb – 7/10

Komentarai išjungti.