Battlestar Galactica, 2004-

rugsėjo 16, 2008

battlestar gallactica

Battlestar Galactica (Galaktikos kovos) yra sci-fi – mokslinės fantastikos serialas. Šį serialą sukūrė Ronald D. Moore, serialas yra laimėjęs Emmy apdovanojimą. Kai pirmą kartą šis sci-fi produktas išėjo(2003) jis buvo trijų valandų miniserialas. Galaktikos kovos susilaukė nepaprastai geros kritikų reakcijos.

Battlestar Gallactica tęsia veiksmą nuo 2003 pasirodžiusių mini serijų pabaigos. Ir pagrinde sukasi apie žmones iš 12 Kobolo kolonijų, kurie išsigelbėjo po atominių sprogdinimų jų planetose. Sprogdinimus sukėlė Cylons(Cailonai) – ateiviai su kuriais žmonija jau kariavo ir juos buvo nugalėjusi, visi manė, kad jų daugiau nebėra, bet jie netikėtai smogė ir visus žmones nustebino nauja savo technologija su kuria jie sugeba sukurti tobulus Cailonus – žmones. Išgyvenę, vedami prezidentės Lauros Roslin ir karinio vado William Adamos, kuris vadovauja visiems laivams su žmonėmis, ieško planetos žemės, kurioje galėtų pradėti viską iš naujo. Bet Cailonai juos vejasi ir kovoja, bando visiškai sunaikinti žmoniją.

Aktoriai

Edward James Olmos – admirolas William Adama

Mary McDonnell – prezidentė Laura Roslin

Jamie Bamber – kapitonas Lee „Apollo“ Adama

James Callis – daktaras Gajus Boltaras

Tricia Helfer – Numeris 6

Michael Hogan – pulkininkas Solas.

Ir kt.

Gamyba

Serialas buvo filmuojamas Vankuverio filmų studijoje, kai veiksmas būdavo atvirose vietovėse buvo filmuojama Vankuverio, Kamlūpso ir Kelovnės vietovėse, esančiose Britų Kolumbijoje, Kanadoje.

Serialas susideda iš keturių sezonų ir įvairių papildymų.

Chronologija

Pirmas sezonas; Antras sezonas; Webisodes: The Resistance – tarpinis sezonas, kurio veiksmas vyksta tarp 2 ir 3 sezonų; Trečias sezonas, Webisodes: Razor Flashbacks – trumpi(3 min.) Williamo Adamo prisiminimai apie paskutinįjį karą su Cailonais; Ketvirtas sezonas – paskutinysis sezonas; Razor (TV Movie) – ketvirtojo sezono pradžios apibendrinimas; Episodes 13 to 22 – ketvirtojo sezono antros pusės serijos, kurios pasirodys 2009 metų pradžioje. Moore pareiškė, kad kai kurios iš šitų serijų bus ilgesnės, o paskutinioji gali būti net iki 4 valandų trukmės.

Taip pat yra paskelbta, kad po ketvirtojo sezono bus išleista 2 valandų trukmės „speciali“ serija, kurios veiksmas vyks po paskutiniosios ketvirtojo sezono serijos.

Norint normaliai pažiūrėti ir suprasti Galaktikos kovas užtenka žiūrėti tik sezonus, kuriuos aš ir žiūrėjau:)

Apdovanojimai

Serialas yra laimėjęs per 20 įvairių apdovanojimų, dažniausiai kaip geriausias TV serialas. Times žurnalas 2005 jį pripažino geriausiu TV serialų.

Mėgstu sci – fi tematiką, kažkada nesėkmingai bandžiau žiūrėti antrąjį Star Treką , tuo ir pasibaigė pažintis su sci – fi serialais. Bet per TV3 tris pamačius pirmąsias mini serijas Battlestar Gallactica vėl pradėjau domėtis sci – fi serialais ir atradau, kad tas pats Battlestar Galactica labai neblogas. Šis serialas išsiskiria savo režisūra, tokie kaip Lost, Dexter, Heroes ir kiti beveik vienu metu išėję serialai turi labai patraukliai atrodančią režisūrinę pusę. Bet Galaktikos kovos nepaiso klišėmis tapusių režisūrinių formų ir kartu pasitelkiant filmavimo subtilybes(labai panašios kaip The Shield, Žmogžudysčiaų skyriaus) tampa vienu įdomiausiai padarytu sci – fi serialu, kuriame susipina ne tik mokslinė fantastika, bet ir drama, nuotykiai, veiksmas. Serialas labai prikausto dėmesį yra įdomus ir intriguojantis. Kas nori pradėti pažintį su šiuolaikiniu sci – fi serialu pirmiausia tegu renkasi šitą, kurio specialieji efektai tiesiog keri. Na o kas nėra tikras, gali pažiūrėti pirmąsias mini serijas ir tada nuspręsti.

Šaltinis wikipedia

Vertinu: 10/10

Imdb: 9.1/10

Komentarų: 2 to “Battlestar Galactica, 2004-”

  1. Vytas Says:

    „Šį serialą sukūrė Ronald D. Moore“ Ronald D. Moore nesukure bet perdare is senos versijos kuri buvo sukurta anksiau.

  2. kikiszs Says:

    Tai taip, aš turėjau omenyje būtent šį naująjį leidimą, kad tai Moore nuopelnas, kad matome tokį naująjį serialą:)