Birds of America, 2008

sausio 23, 2009

Birds of america, 2008

Tai vienas iš tų filmų, kurio pasirodymo laukiau nuo paskelbimo, kai jis yra kuriamas. Filmu susidomėjau būtent po In The Land of Women . Jau tada pamatęs paskutinėje scenoje vaidinant Ginnifer Goodwin supratau, kad ji turėtų suvaidinti, kokiame nors "patraukiančiame dėmesį" filme :) (supraskit kaip norit :)) Taigi šiame filme su ja nusifilmavo Matthew Perry , Ben Foster ir kt. Žanras, filmo nuotaika beveik tokia pati kaip ir In The Land of Women , šie filmai gana panašūs, abiejuose gvildenama šeimos santykių tema.

Birds of America (Amerikos paukščiai) pasakoja apie vidurinio amžiaus vyrą (Matthew Perry ), kuris stengiasi būti pavyzdingas kaimynas, vyras. Bet netikėtai jį užgriūna nauji rūpesčiai: pas jį atvažiuoja sesuo ir jis turi pasirūpinti dar jaunėliu broliu, kuris negaluoja. Tada iškyla daugybė problemų, nes kiekvienas elgiasi pagal save, o Morrie (Matthew Perry) nenori, kad sugriūtų jo taip ilgai puoselėtas įvaizdis. Vėliau visiems iškyla senos "senos žaizdos", Morrie su savo broliu ir seserimi bando gilintis į santykius.

Šis filmas nesitaikė į kino teatrų žiūrovus ir buvo leidžiamas, kaip festivalių filmas. Birds of Ameica premjera įvyko "2008 Sundance Filmų festivalyje" (niekur negirdėtas festivalis? :) ). Filmą režisavo Craig Lucas , kuris prieš tai rašė panašios tematikos scenarijus. Filmas yra neįprastas, todėl kai kur sunku suprasti "gilesnes vietas". Pats filmą pažiūrėjęs likau truputi nusivylęs, tikėjausi labiau komedinio ir mažiau draminio aspekto. Filmas nelabai užkabino, jam vis dėlto kažko trūko, tai rodo ir tai, kad festivalyje jis nieko nelaimėjo. Pats filmas yra visai neblogas, jeigu norima pažiūrėti lengvą dramą, kurioje įsipaišo ir truputis humoro. Kaip jau sakiau šis filmas labai panašus į In the Land ofWomen , o praeitas man patiko, todėl džiaugiuosi, kad ir šį pamačiau.

Vertinu: 6/10

IMDB: 6,5/10

Komentarų: 2 to “Birds of America, 2008”

  1. Evaldas Says:

    Pradėjai taip gerai, net kilo noras pažiūrėt, bet perskaitęs paskutinę dalį apsigalvojau :)

  2. kikiszs Says:

    Jo, šis filmas gana ekscentriškas, jeigu taip galima sakyti apie filmą :)