Batman: Gotham Knight, 2008

lapkričio 16, 2008

Gotham Knight

Ilgai dvejojęs ir pagaliau ryžęsis pamatyti Batman: Gotham Knight tikrai nenusivyliau. Dvejojau dėl to, kad šį animuotą filmą kūrė japonų studijos ir tai tarsi turėtų būti anime stiliaus filmas, bet taip manau tikrai nėra. Vengiau jį vis pažiūrėti, nes maniau, kad japonai pagadins su savo „plačiomis akimis“ ir panašiais dalykais taip plačiai naudojamais anime stiliaus kūryboje. Tiesą sakant šis filmas taip užbūrė mane, kad pražiūrėjęs visą filmą negalėjau pats įvardinti anime atributų panaudotų šiame filme. Vis dėlto antrą kartą pažiūrėjęs kelis radau . Visų pirmą žmonės vaizduojami pasitelkiant anime stilistiką, beje ne visi ir ne visose dalyse.

Batman: Gotham Knight yra 2008 metų animuotas filmas iš karto keliavęs į DVD. Šis animuotas filmas susideda iš šešių trumpų istorijų apie Batmaną: Have I Got a Story for You, Crossfire, Field Test, In Darkness Dwells, Working Through Pain, Deadshot . Šiame filme Batmanas daugiausiai kovoja su mafija Gothamo mieste. Kiekvienas atskiras filmo segmentas turi savo piešimo stilių. Animaciją kūrė studijos: Studio 4°C, Production I. G, Bee Train, Madhouse.

Filme daugiausiai rodoma Batmano kova su mafija. Pirmoje dalyje parodoma kaip mato žmonės savo akimis Batmaną, kuo laiko jį. Kitose dalyse rodoma Batmano narsa, atskleidžiamas jo požiūris į žmones, parodoma kaip susiformavo Batmano charakteris. Viena įspūdingiausių dalių yra In Darkness Dwells, kurioje Batmanas bando sugauti žudiką „Croc“. Labai įtikinamai atvaizduota dalis.

Visas dalis įgarsino garsusis Kevin Conroy, kuris yra pagrindinis Batmano įgarsintojas jau daugelį metų ir įgarsino tokius šedevrus kaip: Batman animated , The New Batman Adventures ir daugelį kitų. Šis balsas suteikia labai didelį malonumą ir išskirtinumą žiūrint filmą. Filmas gavo labai gerus kritikų įvertinimus. Filme kuriama atmosfera yra tiesiog neįtikėtina, prie to labai prisideda ir muzika skambanti filme. Muzika buvo tokia gera, kad šio filmo garso takelius išleido atskiru CD, kurį aš taip pat turiu:) Man labai pasisekė nes turėjau galimybę pamatyti HD 720p raiškos šį filmą, beje su audio komentarais ( Gregory Noveck, Dennis O’Neil ir Kevin Conroy)

Filmas paliko labai gerą įspūdį dėl tinkamai ir įtaigiai sukūrtos atmosferos. Vienas nuostabiausių šio filmų privalumų tai, kad piešimas yra labai detalus. Pastatai, mašinos visa aplinka labai detaliai nupiešta tai labai gražiai ir įspūdingai atrodo, ypač kai žiūrima 720p raiška. Prie viso šito prisideda dar ir nuostabi muzika. Japonų studijos neblogai pasidarbavo ir sukūrė šedevrą, kuriame manyčiau labai nedaug yra anime stilistikos. Neabejotinai, šis kurinys atras savo vietą tarp garsiausių darbų apie Batmaną.

Hey, bat, when you flying… …what the city look like from up on high?

…It looks dirty.

Vertinu: 9/10

IMDB: 6,9/10

Komentarų: 3 to “Batman: Gotham Knight, 2008”

  1. Evaldas Says:

    Įdomu, ką kalbėtai, jeigu pamatytai 1080p :) O aš tai laukiu The Dark Knight DVD. Liko nepilnas mėnuo iki išleidimo, reiks pasimėgaut dar kartą.

  2. kikiszs Says:

    MMM tokius filmus kaip batmanas apskritai reikia žiūrėti didelės raiškos, o pamatyti 1080 mmm:) Aš dark knighto dar nemačiau, laukiu hd raiškos:) Jei patiko tau Dark Knight tai pažiūrėk ir šį:) Istorijos esančios šiame filme laiko tėkme yra prieš pat Dark Knight.

  3. rols Says:

    Tikrai geras anime…man tai nepatiko Have I Got a Story for You sita dalis gaeji is vis nebuti kitos tai nerialios :).