Feast, 2005

spalio 30, 2008

Feast

Na štai atradęs truputi laiko parekomenduosiu vieną filmą Halouvyno baisybėms:) Feast(verčiasi tikriausiai pokylis) yra 2005 metų siaubo filmas. Jis buvo kuriamas projektui Project Greenlight , šis projektas yra filmų konkursas orientuotas į pradedančiųjų produkciją. Tai yra gana jaunas projektas savo veiklą pradėjęs 2001 metais. Pirmais metais laimėjo filmas Stolen Summer , antrais metais – The Battle of Shaker Heights su dabar labai garsiu Shia LaBeouf .

Filmo veiksmas sukasi aplink barą, kuriame atėjus vakarui susirenka įvairių žmonių. Vieną vakarą pro duris netikėtai įbėga kruvinas vyras ir pasako, kad jie visi tuojau turės didelių nemalonumų. Bet niekas į jį nekreipia dėmesio, kol jis nenumeta ant baro kruvinos, į žvėries panašios galvos. Na ir veiksmas netrūksta išsirutulioti. Kai juos užpuola keletas tu "galvijų" su savo vaikais. Visi stengiasi kaip nors išsigelbėti. Atlaikę pirmąją ataką jie sulaukia vėl netikėto svečio – atbėgusio vyro žmonos. Ši moteris pradeda vadovauti, visiems nurodo ką reikia daryti, kad apsigintų ir taip bent kuriam laikui baro lankytojai lieka saugūs, bet izoliuoti bare. Toliaus visas veiksmas vyksta lankytojams bandant suregzti planą, kaip ištrūkti iš baro, kuris pamažu tampa nesaugus.

Filmas paliko labai gerą įspūdį, tiek muzika, tiek efektai, tiek aktoriai buvo nepakartojami. Filme apart siaubo yra ir komedinių scenų – pradžioje pasirodant vis naujam veikėjui, ekrane pasirodo trumpa dosjė. Labai geri užrašai būdavo dosje:) Pačios pabaisos yra unikalios, netgi pavadinčiau vienomis geriausių dabartiniuose filmuose, nes jos yra baisios, nenukopijuotos nuo kitų filmų ar sukurtos pagal šabloną. Pabaisos yra puikiai apipavidalintos, kostiumai tikroviški, bei niekur kitur nematyti. Filmą teko stebėti HD 720p kokybės, nežinant apie jo dalyvavimą projekte Greenlight . Todėl kai po to pamačiau, kad čia mėgėjų darbas labai nustebau. Filmas ne iš tolo nedvelkia kokiu nors pigumu. Filmo biudžetas tik truputi virš trijų milijonų, bet tai nė kiek nekliudo filmui. Filmas dvelkia tam tikra atmosferą – dykuma, atokus baras…..

FIlmo scenarijus sukurtas taip pat ne pagal holivudinius šablonus, filmo veiksmas yra 100 procentų nenuspėjamas. Pats filmas tapo labai sėkmingas ir dabar yra sukurta antra dalis ir yra kuriama trečia dalis. Patariu visiems pažiūrėti Halouvyno proga, pasigarsinus kolonėlės:)

Vertinu: 8/10

IMDB: 6,4/10

Komentarų: 2 to “Feast, 2005”

  1. Evaldas Says:

    Gan seniai aš jau jį mačiau ir tikrai nežinojau apie jo tęsinius. Gal reiks pasižiūrėt.

  2. kikiszs Says:

    Aš irgi planuoju pažiūrėti, bet daug nesitikėk:) bent jau skaitydamas apžvalgas jų(tesinių) tai susidariau nuomonę, kad tie išėjo nelabai vykę.