Oscars, 2009 trumpai

vasario 22, 2009

Oscars

Šiandien vyks 81 oskarų apdovanojimai ir kai kam jie atneš ilgai lauktus oskarus, kai kam gana netikėtus. Viena kino juosta, kuriai žadama nemažai oskarų tai Slumdog Millionaire . Šis filmas keičia oskaruose dalyvaujančias nebrangias kino juostas, dažnai nepriklausomo kino atstoves – Juno, Miss Little Sunshine ir kt. Tik Lūšnynų milijonierius gali susižerti žymiai daugiau oskarų, nes yra nominuotas net 10 kategorijų, o ir bendra nuomonė apie jį yra labai gera, nors mano manymu šalia yra geresnių kino juostų. Lūšnynų milijonieriaus aktoriai jau tapo įžymybėmis Amerikoje. Tai juosta, kurios tokiu jos pasirodymo niekas pradžioje netikėjo.

Kitą kino juostą The Wrestler kritikai gyrė nuo pat pasirodymo, o Mickey Rourke pasisekė, kad gavo tokį vaidmenį, tai pagerino jo įvaizdį Holivude. Bet atrodo bus per anksti užrietęs nosį , kad tik po gauto oskaro Mickey dar suvaidintų gerose kino juostose…
Aš pats labai palaikau Wall-e ir Benjaminą, bet atrodo, kad tik Wall-e pasiims pagrindinius oskarus – geriausio animacinio filmo ir geriausio scenarijaus. O Bradas liks negavęs oskaro, kaip ir pati kino juosta… nors turėtų laimėti "minor" oskarus.

Taigi Oskarų ceremonija šiandien, manau realiausiai laimėtojus atspindintis sąrašas yra čia . Beje vienas Sundance festivalio filmų Frozen River yra nominuotas dvejose kategorijose – geriausios aktorės Melissa Leo ir geriausio scenarijaus. Nors nežiūrėjau šio filmo, bet jau yra mano filmų saraše, o tai filmas tik su biudžetu mažesniu nei vienas milijonas dolerių.

Komentarų: 3 to “Oscars, 2009 trumpai”

  1. troy Says:

    Mano spėjimu Miki Rurkas tikrai gaus Oskarą už Imtynininką. Toks dvigubas apdovanojimas už gyvenimo klaidų kelią ir atsitiesimą plius už vaidmenį.

  2. kikiszs Says:

    Tai aš ir manau, kad gaus jis tą oskarą.
    Kažkokie keisti man šie apdovanojimai, labiausiai dėl Slumdog Millionare :) Kituose bloguose irgi vyrauja panaši mintis, kad Slumdog nors yra geras filmas, bet šalia yra geresnių:) Nors tikriausiai taip buvo visada, kad oskarai dažnai parodo tų metų žmonių patirtus išgyvenimus, o šis filmas siejasi su krize :)

  3. Evaldas Says:

    Frozen River reiks ir man pažiūrėt.
    O kad Slumdog Millionaire per daug giriamas, tai ir taip aišku. Turbūt visi norėtų tokio „stebuklo“ šiais laikais :)